kuchyňská pomůcka

Můj přístup k vaření je vědecký. Teplota, čas, hmotnost. Chci přesně vědět co se během vaření děje. Zajímá mě co se děje s těstem když se mění z těstovité hmoty v piškot. Z toho plyne i má obliba následující pomůcky. Myslím, že by se mohla hodit i těm co to zas tak vědecky neberou.

Pomůckou je kombinované tepelně časové digitální zařízení.

Co se týká času, chová se to jako lepší kuchyňská minutka. Můžete si nastavit nějaký čas, ono to odpočítává a na konci to zapíská, že už máte vajíčka vytáhnout z vody. Umí to i přičítat, tedy fungovat jako stopky. A kromě toho ještě ukazovat čas. Takže minutka, stopky, hodiny.

Teplně to umí měřit teplotu. Teplotní sonda je na drátě, takže ji můžete zapíchnout do masa v troubě a zařízení nechat venku. Ukazuje to samozřejmě aktuální teplotu, ale navíc to umí ještě hlídat a pískat pokud teplota klesne pod nastavitelnou hodnotu, nebo to nastavitelnou hodnotu překročí. Například když ohřívám párky, dám na plotnu vodu, hodím tam teploměr a nastavím aby až voda bude mít 100 stupňů zapískal. Pak jdu vedle k počítači a neřeším vodu na plotně dokud se z kuchyně neozve pískot. Píská to mimochodem docela nahlas a dlouho. Když dělám steak, můžu si nastavit teplotu jakou má mít maso uprostřed podle toho zda rare, medium rare, atd…

Kupte si a docela to změní způsob vaření.

(Den č. 002. Příspěvek č. 002.)

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s


%d bloggers like this: